Xbox controller op PC

Xbox controller op PC

Altijd al een Xbox controller willen aansluiten op je PC om zo je PC games te kunnen spelen met een Xbox controller? Dat kan! Je kan namelijk een Xbox 360 controller op je PC aansluiten. Hier beschrijven we hoe je dit voor elkaar krijgt.

Draadloze Xbox controller op PC

Voor het aansluiten van je draadloze Xbox 360 controller op je PC heb je een Xbox 360 draadloze Gaming Receiver nodig. Met deze receiver kun je tot maximaal vier draadloze Xbox controllers en Xbox headsets aansluiten op je computer.
Sluit de Gaming Receiver aan op een USB 2.0-poort van je computer; een groen lampje geeft weer dat de receiver werkt. Tevens zal de Wizard Nieuwe Hardware automatisch worden gestart, kies hier voor de optie “Software automatisch installeren”. Mocht dit niet werken kan je de bijgeleverde CD gebruiken om de software te installeren.  Als de installatie van de Gaming Receiver is gelukt kan je de Xbox 360 controller aanzetten (door middel van de Guide-knop). Nu kan de Xbox controller worden verbonden met de receiver. Dit doe je door op de receiver op de “connect” knop te drukken en vervolgens op de “connect” knop te drukken achter op je Xbox 360 controller. Om de Guide-knop op de Xbox beginnen nu groene lampjes te knipperen, dit is een teken dat je controller verbinding aan het maken is. Als het knipperen stopt zit je Xbox 360 controller op je PC aangesloten!

Bekabelde Xbox controller op PC

Om je Xbox controller met kabel op je PC aan te sluiten dien je eerst enkele drivers van Microsoft te installeren. Deze drivers kan je hier vinden.  Selecteer de drivers die horen bij het besturingssysteem van je PC en download deze vervolgens. Klik vervolgens op Uitvoeren, de benodigde bestanden worden nu geïnstalleerd op je computer, het beste is om nu je computer even opnieuw op te starten.
Nu kan je de Xbox 360 controller aansluiten op je PC, via een USB 2.0-poort.  Nu kan je de Xbox controller op PC testen. Klik op je computer op start en type “Joy.cpl” en druk op Enter. Selecteer vervolgens “Xbox 360-Controller” en klik hier vervolgens op “Eigenschappen”. Test nu of je controller werkt door middel van enkele knoppen te testen.

Fine tunen

Na het installeren van de benodigde drivers wil het bij sommige spellen zo zijn dat niet alles direct werkt. Zo wil de cursor vaak niet werken. Dit is makkelijk op te lossen via het programma ControlMK, hiermee kan je de knoppen van je Xbox instellen aan de hand van de toetsen op je toetsenbord. Na het juist instellen van de knoppen op je controller werkt de cursor in de meeste gevallen wel en kun je dus gamen met je Xbox controller op je PC!