Razer Onza Xbox 360 controller review

Razer Onza Xbox 360 controller review

De Razer Onza controller is al enige tijd uit, maar was nog niet in ons bezit. Nu hebben ook wij hem eindelijk en vandaar deze review voor de mensen die nog twijfelen over het aanschaffen van deze Xbox 360 controller. Het geen wat direct opvalt aan de Razer Onza is het design van de controller en de unieke aanpak van de d-pad, het digitaal kunnen veranderen van de buttons en de responsive action buttons.

Voor de geïnteresseerde in de goedkoopste Razer Onza op het internet, dit is de goedkoopste aanbieder op dit moment:
{{feed-big}}
{{feed-big}}

Razer Onza Tournament Professional gaming Controller

De Onza is de eerste Xbox 360 controller gemaakt door Razer en is hiermee ook de eerste stap richting console controllers van Razer. Het design van de Razer Onza is, natuurlijk, grotendeels gebaseerd op de originele Xbox controller van Microsoft maar is tegelijkertijd ook helemaal anders. Zo zijn er enkele elementen licht aangepakt, zoals de d-pad die nu meer lijkt op die van een Playstation controller, maar heeft Razer ook nieuwe buttons toegevoegd aan de Onza. Zo heeft deze controller een extra set “shoulder buttons” welke digitaal ingesteld kunnen worden waarmee ze als elke andere knop gebruikt kunnen worden. Daarnaast biedt de Razer Onza de mogelijkheid om de spanning van thumbsticks handmatig af te stellen en heeft het hyper-responsive action buttons.

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er twee uitvoeringen van de Razer Onza, de Tournament en de basis versie. De basis versie heeft geen verstelbare thumbsticks en geen LED-lichtjes en is hierdoor €11 goedkoper. Wij zijn beide voor de Razer Onza Tournament gegaan en kunnen dus helaas niet ingaan op de thumbsticks van de basis uitvoering. Afgaande van de standaard instellingen waar wij mee begonnen, zal deze prima in orde zijn!

Zoals eerder vermeld is de Razer Onza grotendeels te vergelijken met een standaard Xbox 360 controller, hij is wat lichter en voelt hierdoor wat goedkoper aan. Maar dat doet niets af aan de manier waarop hij speelt, de handgrepen voelen goed en hebben een stevige grip tijdens lange game sessies. De extra buttons werken uitstekend en zijn gemakkelijk te bereiken/gebruiken, daarnaast is er minder kracht nodig en reageren de buttons nog sneller waardoor on-the-fly acties nog beter gaan en button combo’s nog beter worden geregistreerd en dus ook uitgevoerd! Dit geld ook voor het nieuwe ontwerp van de d-pad. Doordat elke kant op de d-pad nu een eigen knop heeft (dus vier knoppen) worden ook deze veel sneller geregistreerd waardoor je nog meer tijd winst kunt behalen. Doordat de vier knoppen dicht bij elkaar zijn geplaatst (bijvoorbeeld in tegenstelling tot de Playstation controller) is het erg gemakkelijk om meerdere knoppen gelijktijdig in te drukken voor een diagonaal command.

 

Wat wel gezegd dient te worden is dat het even wennen is aan deze Xbox controller, dit komt deels door gewenning maar ook door de extra knoppen. Je hand neemt net een andere stand aan waardoor dit tijdens lange game sessies nog wel eens tot kramp kan lijden. Doordat, bij de Tournament uitvoering, de thumbsticks verstelbaar zijn in hoogte is ook dit wennen. Zo kan je ze langer maken dan de standaard Xbox 360 controller, maar ook korter. Iets wat ons erg goed is bevallen! Daarnaast is ook de weerstand te beïnvloeden waardoor je hem uitstekend kan aanpassen aan je eigen wensen.

Al met al een geweldige controller voor de meer serieuze gamers onder ons. Doordat je veel kan customizen is de Razer Onza niet voor iedereen de optimale Xbox 360 controller, maar wil je het beste uit je game halen, gebruik dan een Razer Onza Tournament!