Nieuwe generatie Xbox controller

Nieuwe generatie Xbox controller

De controller van de volgende generatie Xbox zal sterk gaan lijken op de huidige Xbox controller, dat meldt de game website Kotaku.com. Ondanks dat er nog geen officiele berichten of foto’s naar buiten zijn gekomen zegt Kotaku zeer betrouwbare informatie te hebben van een bron vanuit Microsoft.
Uiterlijk nieuwe Xbox controller

De nieuwe controller zal, volgens deze bron, dezelfde indeling hebben als de Xbox controller zoals we deze nu kennen. Hij beschikt dus over een vierpuntdruktoets, D-Pad (stick) en rechter stick, de groene “A” knop, rode “B” knop, blauwe “X” knop en de gele “Y” knop , forward- en back-knoppen, linker en rechter triggers, linkse en rechte bumper knoppen en ook de back en start knop zitten op dezelfde plaats als bij de huidige Xbox controller. Hoewel de indeling precies hetzelfde zal zijn als de huidige Xbox controller zal hij hoogstwaarschijnlijk wel iets kleiner worden.

Ideale controller

Nu zullen er misschien mensen zijn die dit nieuws als een teleurstelling ervaren. Maar waarom zou je iets veranderen wat al goed is? De Xbox controller is volgens velen de ideale controller. En dat de Xbox controller een beetje aan de grote kant is klopt misschien ook wel. Vooral de jongere (en kleinere) gamers onder ons zullen in het begin wat moeite kunnen hebben met het formaat als je de Xbox controller voor het eerst in je handen krijgt. Dus eigenlijk zou je kunnen concluderen dat het juist een hele goede zet is om de xbox controller bijna niet te veranderen behalve een beetje te verkleinen.

xbox controllerLekken

Er is op dit moment helaas nog geen beeldmateriaal gelekt van deze nieuwe controller.(op de foto zie je dan ook de huidige Xbox controller). Dit komt door het feit dat alle controllers en consoles waar aan gewerkt wordt, gemerkt zijn met zwart witte strepen. Dit unieke strepen-patroon zou je kunnen zien als een soort barcode en moet ervoor zorgen dat de eventuele “leaker” traceerbaar is. (Op het lekken van beeldmateriaal staat een torenhoge boete dus de kans dat er een foto gelekt zal worden is erg klein.) We zullen het dus zolang nog moeten doen met een foto van de oude Xbox controller…

Het blijft in ieder geval speculeren zolang er nog geen (gelekte) foto’s of officiële berichten van Microsoft naar buiten komen. Tot die tijd zullen we het gewoon met de oude vertouwde Xbox controller moeten blijven doen.