Kinect 2

Kinect 2

Ookal is de Xbox Kinect er pas sinds 2010 wordt er al druk gespeculeerd over de opvolger, voor het gemakt de Kinect 2 genoemd.

De huidige Kinect

De huidige Kinect heeft geen extreem hoge resolutie dit wordt veroorzaakt door dat er gebruik is gemaakt van een standaard USB 2.0-poort. En zoals sommige van jullie zullen weten heeft een USB 2.0-poort een maximale snelheid. Deze snelheid is (helaas) niet hoog genoeg om meer data te versturen van de Kinect naar de Xbox. Dit zorgt dus voor de beperking in de resolutie van de Kinect.

In eerste instantie werd gedacht dat Microsoft dit probleem zou gaan oplossen door op de nieuwe Xbox (de 720 en mogelijke nieuwe versies van de 360) een USB 3.0-poort zou plaatsen. Een USB 3.0-poort biedt namelijk veel hogere snelheden. Maar Microsoft lijkt met een nog betere oplossing te komen! Volgens geruchten gaan ze de Kinect 2 namelijk uitrusten met een on-board processor.

Kinect 2 met on-board processor

Wat betekend dat nou, een Kinect met een on-board processor? Doordat de Kinect 2 mogelijk een on-board processor krijgt zorgt dit ervoor dat de Kinect nu zelf de ruwe video data verwerkt. De Kinect hoeft dan dus enkel nog het resultaat van deze gegevens door te sturen naar de Xbox. Het gaat dus niet meer zo zeer om de snelheid waarmee de data wordt verzonden. Een ander positief bijkomend effect is dat de Xbox nu zelf de ruwe data (van de Kinect) niet hoeft te verwerken waardoor er kostbare processor kracht overblijft voor andere dingen! Als alles door gaat zal dit hopelijk ook zorgen voor betere Xbox Kinect games aangezien de Xbox nu meer tijd heeft voor andere dingen. Het opent dus mogelijk nieuwe deuren aangezien een game niets meer hoeft in te leveren om gespeeld te worden met een Kinect. Laten we dus hopen dat het gerucht waar is want wij hebben we zin in nog betere Kinect games!