De Xbox 720 controller

De Xbox 720 controller

De Xbox 720 controller zou volgens vele een HD scherm krijgen tussen de gebruikelijke Xbox knoppen en sticks. Het zou een Wii-U-achtige touchscreen controller worden met vele mogelijkheden.

Volgens bronnen van XBW zou de nieuwe Xbox controller een mat zwarte media hub worden met als grote doel om games tot leven te brengen in de woonkamer. Dit zal gebeuren met een verhoogde realiteit, gericht geluid en vier persoons vinger-tracking Kinect opties. Volgens de bronnen experimenteert Microsoft momenteel dus met een tablet-achtige controller die qua vorm dichterbij Sony’s PS Vita zou liggen dan de Wii U.  Zoals in de afbeelding is te zien zou het dus een vergrote Xbox controller zijn die uitgerekt is door een HD scherm!

En dit scherm, wat dus tevens een touchscreen is, zou zelfs kunnen gaan dienen als een afstandsbediening wanneer je TV aan het kijken bent, een browser als je aan het internetten bent en zou extra knoppen en/of informatie kunnen geven wanneer je aan het gamen bent. Daarnaast zou je de nieuwe Xbox controller zelfs mee kunnen nemen waardoor je werkelijk overal je favoriete games kunt spelen. Dit klinkt allemaal niet verkeerd natuurlijk, maar zoals je waarschijnlijk wel verwacht had gaan wij dit wel merken bij de aanschaf. Het tijdschrift XBW speculeert op een prijs rond de €500,- voor de nieuwe Xbox 720. En dan heb je waarschijnlijk nog maar één Xbox 720 controller!

Als al deze geruchten waar blijken te zijn breekt er dus een nieuw tijdperk aan voor de Xbox gamers en wordt de console een steeds  completer apparaat wat veel meer kan dan enkel spellen spelen. Natuurlijk blijven het maar geruchten dus pin ons er niet op vast, blijf hier op de hoogte over alle geruchten over de Xbox 720.