De Xbox 360 Controller

De Xbox 360 Controller

Het design voor de Xbox 360 controller is grotendeels gebaseerd op de originele Xbox controller van het type S (small). Toen de originele Xbox controller werd uitgegeven in 2001 was er veel kritiek op de controller. Vele beweerde dat de originele controller te groot was en dat de knoppen niet goed waren ingedeeld. In Japan waar de handen over het algemeen kleiner zijn dan in het westen werd er massaal gekozen voor kleinere onofficiële controllers. Om dit tegen te gaan ontwikkelde Microsoft een veel kleinere controller versie die in 2002 het licht zag. Deze controller kwam niet veel later naar het westen onder de naam Controller S. Dit is nu de standaard controller geworden voor de originele Xbox.

Draadloos

Het meest merkbare verschil tussen de Xbox 360 controller en de originele Xbox controller is dat de meeste 360 controllers draadloos werken. Microsoft heeft een technologie ontwikkeld die eventuele bandbreedte problemen uit de wereld heeft geholpen. Onze ervaring is dan ook dat de controllers nooit last hebben van een verbindingsstoring of iets dergelijks. De Xbox 360 kan vier draadloze controllers tegelijkertijd ondersteunen.
Uitleg van de Xbox 360 controller
De draadloze controller kan van stroom worden voorzien door het gebruik van twee AA batterijen of een herlaadbare accu. Ook kun je er voor kiezen om het USB snoer van de controller te gebruiken. Echter vinden wij het verschil in prijs tussen de draadloze en de USB controller zo laag dat we sterk aanraden voor de draadloze controller te kiezen.

Guide knop

De Xbox 360 controller heeft een “Guide” knop in het midden van de controller die nieuwe functionaliteiten toevoegt. De lichtgevende cirkel rondom de knop is verdeeld in vier kwadranten waarvan tijden het spelen verschillende informatie is af te lezen. Zo geeft deze Xbox 360 controller aan welke speler je bent (nummer 1, 2, 3 of 4). Ook geeft deze controller aan wanneer hij bijna leeg is of dat je een berichtje hebt gekregen. Wanneer je op de knop drukt tijdens het spelen ga je direct naar je Xbox Home. Hier heb je toegang tot berichten sturen, downloaden van content, voice chat, het bekijken van video’s en nog veel meer. Dit alles doe je terwijl je in de game blijft! Elke Xbox 360 controller heeft een line-in ingang voor een headset. Zo kun je tijdens het spelen met je medespelers communiceren. Sommige draadloze headsets werken direct met de Xbox 360. Headsets zijn nagenoeg overbodig wanneer je beschikt over een Xbox Kinect.